Pages

G.K Questions and Answers for preparing Competitive Examinations..set 4




[1] What is the theme of Pravasi Bharatiya Divas 2014 for this year?
Ans - "Engaging Diaspora: Connecting Across Generations.

[2] When is Army day celebrated?
Ans - 15 january

[3] Who was named world's best soccer player for the 2012/2013 season by FIFA?
Ans – Cristiano Ronaldo

[4] What is the full form of EPI?
Ans - Environmental Performance Index

[5] Which state won the Senior National Women’s Football Championships title at Golaghat Stadium in Assam?
Ans – Manipur

[6] Who won the Madrid open?
Ans – men- Rafael Nadal
Women –Maria Sharapova

[7] A Book entitled ‘India Junction – A Window to the Nation’ was released by???
Ans - Arunendra Kumar, the Chairman of Railway Board.

[8] Who won the prestigious 2014 Gregory Bradeb Memorial Fellow of the Year Award?
Ans - Indian-American cardiologist Mitul Kadakia

[9] Which country was awarded with the New Frontiers Award 2014 on 8 May 2014 by Arabian travel Market (ATM)?
Ans - India

[10] Who won the presidential election of Panama?
Ans- Juan Carlos Varela