Pages

SomeCurrent Affairs GK Questions July 2012

SomeCurrent Affairs GK Questions
July2012
1. Which Bank Launched two Credit cards (Superia and Platinum) for Doctors on 1 July 2012 ?
Ans: HDFC Bank

2. Who will replace Mark Thompson as BBC director general in August 2012?

Ans: George Entwistle

3. Who is elected as new President of Maxico recently ?
Ans: Enrique Pena Nieto

4. Which Country test fired a mid range ballistic missile Shahab-3 recently ?

Ans: Iran
5. Which Indian PSU bank recently setup its Security Operation Centre?

Ans: United Bank of India
6. Shadow of what has been clicked by scientists with an effort lasting more than 5 years?

Ans: Single Atom
7. Who won Wimbledon Men's singles title 2012 ?

Ans: Roger federer(Switzer land)
8. Who won Wimbledon Women's singles title 2012 ?

Ans: Serena Williams
9. Which South African Cricketer announced Retirement from International Cricket recently ?

Ans: Mark Boucher (South African wicketkeeper)

10. Which football team is set to file IPO in New York Stock Exchange?

Ans: Manchester united
11. Name of Indian wrestler and Actor who passed away on 12 July 2012 ?

Ans : Daara Singh " Rustam-E-Hind
"
12. Where does India stand on global innovation index rank as it drops 2 positions from existing
one?

Ans: 64 th rank
13. Who won NarWest Cricket
Series 2012 ?

Ans: England (by defeating
Australia)
14. Who is appointed as Chairman
forAustralian and New Zealand
operations by Mahindra Satyam ?

Ans: Edward Ted Pretty
15. Who has been appointed as
joint managing Director of Air
India ?

Ans: Nasir Ali
16. Which PSU bank has waived
off minimum balance criteria for
savingsBank account ?

Ans: State Bank of India
17. Who was sworn in as the 27th
Chief Minister of Karnataka ?

Ans: Jagadish Shivappa Shettar
18. Which Australian crickerer
announced his retirement from all
forms of international cricket ?

Ans: Brett Lee (Fast Bowler)
19. Which Former BCCI President
passed away on 12 July 2012 ?

Ans: Purushottam M Rungta
20. Which Indian-American
astronaut, set off for her second
space mission on 15 July 2012 ?

Ans: Sunita Williams

21. Who will become the first
Australian to compete at 7
Summer Olympics Games ?

Ans: Andrew Hoy
22. How many Indian Athletes
Contingent to participate in
London Olympics 2012 ?

Ans: 81 Indian Athletes
23. Who is elected India’s 13th
President ?

Ans: Pranab Mukherjee
24. Where will the Under-19
World Cup 2012 be played and
who will leadIndian team?

Ans: Australia, Unmukt Chand
25. Who took over as the director
of ISRO Satellite Centre?

Ans: S.K.Shivakumar replaces
T.K.Alex
26. Who won and retained
European Championship title
2012?

Ans: Spain
27. Who was named player of
Euro 2012 ?

Ans: Magisterial Iniesta
28. Who won against Usain Bolt in
the 200 metres final event?
Ans: Yohan Blake
29. Who won the Irish Open 2012
title?

Ans: Welshman Jamie Donaldson
30. Which of India’s forest area
has been added to list of world
heritage sites by the United
Nations Organisation?

Ans: 1,600km long Western Ghats
31. Who will become the first
Indian woman and 5th
sportsperson to be conferred
with Lt. Colonel rank?

Ans: MC Mary Kom
32. Who has been named best
cricketer in ODI by Idea Cricket
rating?

Ans: Shakib Al Hasan
33. Name the deadly virus which
has killed 13 people in Uganda
recently

Ans: Ebola
34. Name the Zimbabwean
wicketkeeper-ba tsman who
announced his retirement as he
sets his focus on working for the
church
Ans: Tatenda Taibu
35. Where in United Kingdom the
exhibition ‘ India Utsav’ will be
held?

Ans: London
36. Which university in Varanasi is
planning to set up science
museum?

Ans: Banaras Hindu University
37. Name the world’s top archer
whohas joined as manager in
Tata Steel’s sports department

Ans: Deepika Kumari
38. Who surpassed Pete Sampras
by holding the rank of world
number one for the 287 th week?

Ans: Roger Federer
39. Which application of Microsoft
was unveiled with cloud option
recently?

Ans: Microsoft Office 2013
40. Name the actor named ‘ King
of Romance’ passed away recently

Ans: Rajesh Khanna


Also Visit For

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~